Autóklíma töltés

Szaunázni rendkívül egészséges dolog, de ha az áldásos izzadás egy tűzforró levegőjű autóban történik, az bizony cseppet sem kellemes, sőt akár veszélyes is lehet. Ahhoz, hogy ezt biztosan elkerüljük, karban kell tartanunk a légkondicionáló berendezést.

Év közben időről-időre kapcsoljuk be a klímát, és járassuk öt percet. Így a rendszerben lévő gáz körbeviszi az olajat, ami segíti a tömítések állagának megóvását és megakadályozza a kiszáradásukat. Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy a klíma egyáltalán nem, vagy kevésbé hűvös levegőt fúj, vagy a rendszert megbontották, akkor a rendszerből eltávozott, vagy kevés a gáz. Ilyenkor autóklíma töltésre van szükség, vagyis a klímagáz mennyiségét a gyár által grammban előírt értékekre kell visszaállítani.

A töltés, illetve rátöltés az R134a gázzal, a járműiparban jelenleg leggyakrabban használt hűtőközeggel történik.

Hogyan is történik mindez?

Először is meg kell vizsgálni, hogy van-e és mekkora a nyomás a klímarendszerben. Ezután következik a maradék hűtőközeg lefejtése és a nyomáspróba. Ha ezalatt esik a nyomás, akkor szivárog a rendszer, ilyenkor nem érdemes feltölteni.

Ha az autóklíma rendszer tartja a nyomást, akkor a vákuum teszt után visszatöltjük a lefejtésnél kiszívott klíma olajat, majd UV adalékkal, ezt követően pedig a megadott gyári mennyiséggel töltjük fel a klímarendszert. A végén ellenőrízzük a nyomásokat és a befújt hőmérsékletet. A töltés folyamata hatóságilag szabályozott, és cégünk klímatöltő gépe gépjármű adatbázis alapján, automatikusan kerül beállításra. Így a hibás feltöltés esélye tulajdonképpen a nullával egyenlő.

A kellemes hűvös hőmérséklet érdekében ezért kiemelten ajánlott a klímaberendezés évenkénti, szakember általi vizsgálata.

2024  Thomas Garage Gumiszervíz Budapest - Minden jog fenntartvaglobbers joomla templates