Autópolírozás

 

Az autók szerelmeseit biztosan megbabonázza a szalonból kigördülő, vadiúj gépjármű tükörfényes felületén megcsillanó napsugarak látványa. Szeretnék újra átélni ezt, de az eltelt évek súlyos karcolások és kopások nyomait hagyták a verdán. Hogyan nyerhetné vissza járművük a régi fényét?

Az autók szépségét is ápolni kell. Ez sokak számára kimerül a mosásban és a jármű belsejének alkalmankénti kiporszívózásában. De ha sokáig gyönyörködni szeretnénk az autónk fényes és karcmentes, makulátlan külsejében, ez nem lesz elég. Az autónk régi fényét az alapos és igényes, szakértelemmel végzett polírozásnak köszönhetően nyerheti vissza.

Mikor van szükség polírozásra?

A gépjárművek fényezése folyamatosan ki van téve a szennyeződés veszélyeinek az egyszerűen tisztítható portól és sártól kezdve a problémásabb, sérüléseket és mattulást okozó környezeti hatásokig. A nyári, erős UV sugárzás éppúgy megviseli autónk külső, fényes burkolatát, mint a téli fagyok, a felsózott utakról felcsapódó latyak és kavicsok, illetve a megkövült madárürülék. Sokat ront járművünk állapotán a durva technikával végzett gépi mosás, illetve a szakszerűtlenül végzett kézi mosás is.

A karosszérián jól látható nyomai vannak, ha eljött az ideje a polírozásnak: karcolások, a napfényben erőteljesen kirajzolódó hologramfoltok hívják fel erre a figyelmet. A polírozás módszerével – amely kíméletesen és hatékonyan tünteti el a felületi elszíneződéseket, karcolásokat – járműve a régi formájában tündökölhet, és rendszeres odafigyeléssel, karbantartással sokáig örülhet a végeredménynek.

Hogyan történik a polírozás?

A régi polírozási módszer messze elmaradt az új technikától mind a hatékonyság, mind az esztétikus végeredmény tekintetében. A korszerű polírgépek és a prémiumminőségű polírpaszták gazdag választéka egyszerűen és kockázatmentesen garantálja, hogy járműve a régi fényében ragyogjon.

  • Az első lépés az autó szennyeződésektől való megtisztítása. Kíméletes tisztítási eljárás során távolítjuk el a fényezésre tapadt port, kátrányt és koszréteget. A mikroszennyeződések eltávolítása egy speciálisan erre kifejlesztett polírozó gyurmával történik.

  • Ezt követi a tényleges polírozás, amely során különböző pasztákkal, modern, excentrikus polírgép segítségével varázsoljuk a gépjárművet karcmentessé. A polírozás pár mikronnyi lakkréteg lecsiszolásával tünteti el a felületi, alsóbb rétegekig nem hatoló karcolásokat, így rendkívül látványos és tartós eredmény érhető el. (A lakkréteget átvágó, mély karcolásokat csak elfedni lehet.)

  • A finom polírozás folyamán különleges kényeztetésben részesül az autó, és egy még mélyebb, tartósabb fényt kap a karosszéria.

  • A folyamat végén következhet a waxolás, amely azon kívül, hogy kimaxolja a csillogó hatást, extra védőréteggel borítja be a karosszériát. Megvédi az autót a káros környezeti hatásoktól és az időjárás viszontagságaitól: az UV sugárzás nem a fényezést koptatja, vízlepergető hatása van, és a szennyeződések sem tapadnak meg rajta olyan könnyen, ami miatt egyszerűbben tisztítható.

Autópolírozás a Thomas Garage-nál

Az autópolírozás, bár egyszerűnek hangzik, megannyi buktatója van, és ha házilag, megfelelő felszerelés nélkül állunk neki, jelentősen ronthatunk a helyzeten. Jobban tesszük, ha korszerű technikai eszközökkel rendelkező szakértőkre bízzuk a műveletet, így hosszú távon, akár éveken keresztül örülhetünk a végeredménynek.

Modern gépparkkal rendelkező szervizünkben sokéves tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező munkatársaink gondoskodnak róla, hogy szeretett járgánya a régi fényében pompázzon, és Ön elégedetten távozzon.

Amennyiben fényszórója is felújításra szorul, csökkent a fényereje, homályossá, kopottá vált, vegye igénybe megbízható, bontás és kiszerelés nélküli autólámpa polírozás szolgáltatásunkat is!

 

 

 

 

 

 

2024  Thomas Garage Gumiszervíz Budapest - Minden jog fenntartvaglobbers joomla templates